Pages

Pengikut Setia

Translate

Sunday, 7 April 2013

Dr. M Akui Wan Azizah Pernah Menangis Jumpa Hasmah Mengadu Hal Anwar


wan azizah peningIni juga satu cerita yang sudah lama tersimpan.Betulkah cakap-cakap Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail pernah berjumpa Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali menangis mengadu mengenai perangai Datuk Seri Anwar Ibrahim masa beliau Timbalan Perdana Menteri dulu.
Al kisah itu pernah jadi bualan kalangan orang politik selepas Anwar dipecat daripada UMNO dan jawatan nombor dua dalam kerajaan apabila didakwa terbabit kes liwat dengan Azizan Abu Bakar pada 1998.
Namun,tiada siapa pernah bertanya secara terbuka untuk minta pengesahan sama ada benar atau tidak kejadian itu pada Dr Siti Hasmah sendiri.
Hal itu dapat difahami kerana ia melibatkan sesuatu yang sulit dan sifat Dr Siti Hasmah sendiri diketahui jarang mau cakap politik.
Bagaimanapun, petang Sabtu, Tun Dr Mahathir Mohamad mengesahkan perkara itu sekaligus menjawab teka teki berhubung pertemuan Wan Azizah dan Dr Siti Hasmah.
Ketika Agendadaily bertanya mengenainya dalam sidang media selepas berucap di Perhimpunan Selamatkan Selangor anjuran Perkasa,di Shah Alam, asalnya mantan Perdana Menteri nampak macam keberatan menjawabnya sendiri.
Beliau sebaliknya memberi bahasa isyarat supaya merujuk soalan itu kepada Dr Siti Hasmah yang berada disebelahnya.
Bagaimanapun, Dr Siti Hasmah pula memberi isyarat sama meminta Dr Mahathir menjawab soalan itu.
Beliau kemudian hanya mengangguk tanda YA apabila soalan tersebut diulang semula kepadanya.
Wartawan Agendadaily bertanya soalan itu lanjutan dari pengakuan Dr Mahathir mengesahkan kisah Wan Azizah pernah menulis surat setebal 18 muka surat kepadanya menceritakan tabiat  suaminya.
Pengakuan Dr Mahathir dalam temubual eksklusif bersama Utusan Malaysia itu disiar dalam akhbar berkenaan Sabtu.
Bagaimanapun, beliau kata surat itu terlalu peribadi dan tidak berhasrat mendedahkan kandungannya kerana tidak mahu mengaibkan mana-mana pihak selain sudah menjadi rahsia sejak 15 tahun lalu.

Terdahulu dalam ucapannya di perhimpunan tersebut, Dr Mahathir banyak menempelak sikap berpura-pura Anwar yang pura-pura kelihatan warak serta boleh menjadi imam sembahyang.
“Kita jangan muda tertipu macam saya tertipu dengan orang yang tunjuk imej baik.Memang benar, tak kenal maka tak cinta. Bila dah kenal baru nampak bintik-bintik di muka orang ini. Saya kemudian pecat orang yang kononnya nak perjuangkan UMNO dan Melayu,” katanya jelas merujuk kepada bekas timbalannya itu.
Katanya, Anwar kalau masuk PAS tidak ada peluang jadi Perdana Menteri kerana beliau tahu hanya dengan UMNO boleh jadi Perdana Menteri.
“Sebab itu dia pura-pura  dan minta serta UMNO. Mungkin saya nampak dia warak dan boleh jadi imam, saya pejam mata sikit (terima Anwar) ingatkan beliau mahu majukan Islam gunakan UMNO,”.
“Tetapi perjuangannya hanya nak jadi PM. Orang lain kena singkir, diam sahaja tetapi dia dapatkan sokongan parti lawan agar niatnya tercapai,” ujar Dr Mahathir.
Dalam pada itu, lebih 4,000 orang tidak berganjak walau hujan lebat sebaik sahaja Dr Mahathir memulakan ucapan di perhimpunan yang turut dihadiri ramai pemimpin UMNO dan Perkasa termasuk Presidennya Datuk Ibrahim Ali.
Mengenai Selangor, beliau mahu rakyat mengutamakan BN  dan bukan calon pada PRU 13 bagi memastikan negeri itu tidak terus ditabdir oleh pakatan pembangkang.
Beliau berkata Selangor, selaku negeri terkaya di Malaysia, perlu diambil semula oleh BN supaya rakyat negeri itu dapat menikmati kekayaan dan bukan sekadar manifesto pakatan pembangkang memberi air percuma pada pilihan raya umum lalu.
Beliau yakin Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak akan menunaikan segala janji yang dibuat sekiranya BN berjaya merampas semula pemerintahan kerajaan negeri Selangor pada PRU13 ini.
"Kita semua keluar mengundi BN, kita tak kira siapa jadi calon kita undi dacing, jangan tengok muka orang...tengok dacing dan pangkah dacing," katanya.
Dr Mahathir, merangkap penaung badan bukan kerajaan (NGO) itu, berkata pengundi harus ingat bukan calon yang hendak mendirikan kerajaan tetapi parti yang mendirikan kerajaan.
Beliau turut berkata tidak ada ayat al-Quran yang mengatakan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat boleh menentukan pahala orang Umno yang bersembahyang.
Akhbar semalam melaporkan Menteri Besar Kelantan itu mendakwa sembahyang semua orang Umno tidak mendapat pahala kerana parti itu menolak dasar Islam.
"Ini bukan Tok Guru dah, ini adalah orang yang utamakan kepentingan diri, yang tamak, yang suka memecah-belah dan melemahkan orang Islam.
"Orang ini bukan mengikut ajaran Islam sebaliknya kita tahu Islam menyuruh kita bersaudara ... orang Islam adalah bersaudara tapi Nik Aziz kata orang Islam bukan Islam," katanya.
Beliau berkata perpecahan dalam kalangan orang Islam di negara ini bukan kerana perbezaan fahaman agama tetapi keinginan pemimpin PAS merebut kuasa di dunia ini.

2 comments:

  1. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI    Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

    ReplyDelete

  2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...